• Stroomlijn alle processen met ABS Floral Software
  • Integreer met kwekers, verkopers en klanten

  • 24/7 ondersteuning van onze ervaren consultants
Floriday logo

100% Digitaal handelen voor kwekers en kopers

Floriday is hét digitale platform voor de sierteelt. Met Floriday bieden we één centrale plek aan waar kwekers en kopers hun commerciële en logistieke processen eenvoudig kunnen afhandelen.

Seller.

Met Direct Bieden kunnen kopers en kwekers door middel van bieding eenvoudig met elkaar handelen. Kopers kunnen aanbod van kwekers direct kopen door meteen de vraagprijs te bieden óf een tegenbod doen. Bij een lager bod wordt de deal gesloten zodra de kweker het hoogste bod accepteert. 

In Floriday kunt u gemakkelijk uw bloemen of planten aanbieden voor de veilingklokken. U maakt hiervoor een klokbrief/kloklevering aan. Dit is mogelijk voor de veilinglocaties Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Eelde, Veiling Rhein-Maas en Plantion. Een klokbrief/kloklevering kunt u aanmaken vanaf uw laptop, smartphone of tablet.
In de sierteeltsector wordt er veel op basis van vaste afspraken en contracten gewerkt. In Floriday kunt u langetermijnafspraken vastleggen met behulp van de functie ‘contracthandel’. De afspraken die u vastlegt in een contract worden vervolgens klantspecifieke aanbodsregels in Floriday waar zowel de kweker als de koper op af kan roepen. Zo kunt u gemakkelijk lange termijn handel digitaal vastleggen.
Handelsrelaties opbouwen en onderhouden start met het maken van een connectie in Floriday. Beheer uw netwerk eenvoudig met de netwerkfunctie in het platform. Zodra u een connectie verzoek van een koper hebt verwerkt, kunt u online zaken doen. Richt uw profiel zo aantrekkelijk mogelijk in om zichtbaarheid en verkoop te bevorderen. Via het netwerk in Floriday ziet u precies welke klanten in uw netwerk zitten en wat hun favoriete artikelen zijn. De netwerkfunctie biedt u naast (klant specifiek) inzicht ook mogelijkheid tot interactie en instellen van de werkwijze van uw voorkeur.

In Floriday kunt u verschillende logistieke diensten gebruiken zoals: voorraad en orderpicking, levervoorwaarden instellen, EAB (Elektronische Aanvoer Brief) en stickeren. Met deze functies zorgt u ervoor dat jouw bloemen en planten op het juiste moment bij de koper geleverd worden en dat het logistieke proces gestroomlijnd en efficiënt verloopt.

Buyer.

Floriday biedt diverse oplossingen voor kopers (exporteurs). Deze zijn beschikbaar via een API-koppeling met ABS of direct in het Floriday platform. In het platform vind u de volgende onderdelen, om bloemen en planten in te kunnen kopen.

Met Direct Bieden kunnen kopers en kwekers door middel van bieding eenvoudig met elkaar handelen. Kopers kunnen aanbod van kwekers direct kopen door meteen de vraagprijs te bieden óf een tegenbod doen. Bij een lager bod wordt de deal gesloten zodra de kweker het hoogste bod accepteert. 

Koopt u uw bloemen of planten direct in, via connect handel? Floriday biedt verschillende functies voor de daghandel, weekhandel of termijnhandel. Door connecties te maken met kwekers, hun winkels te bekijken, kunt u het beschikbare aanbod zien. Via de functie ‘direct inkopen’ kunt u snel inkopen op correct aanbod. Doordat u direct bestelt op dit aanbod worden er minder fouten gemaakt in de orderverwerking. Floriday staat voor ‘kopen is hebben’, waarbij een koper gegarandeerd is van zijn inkopen. 

In de sierteeltsector wordt er veel op basis van vaste afspraken en contracten gewerkt. In Floriday kunt u langetermijnafspraken vastleggen met behulp van de functie ‘contracthandel’. Met contracthandel worden afspraken bedoeld die u op de lange termijn met een kweker maakt. De afspraken die u vastlegt in een contract, komen direct in Floriday te staan waar beide partijen op af kunnen roepen.

Handelsrelaties opbouwen en onderhouden met kwekers start met het maken van een connectie in Floriday. Maak via het netwerk connecties met kwekers waar u zaken mee wilt gaan doen. Zorg dat uw profiel is ingevuld met uw naam, e-mail en foto en stel uw profiel openbaar in. Hierdoor wordt het zakendoen nog persoonlijker. Zodra de connectie door een kweker is bevestigd, kun je artikelen bij deze kweker bestellen. U ziet precies welke kwekers in uw netwerk zitten. De netwerkfunctie biedt u naast (klant specifiek) inzicht ook mogelijkheid tot interactie en instellen van de werkwijze van uw voorkeur. 

Meer informatie?

Meer informatie?

Benieuwd wat de oplossingen op het Axerrio Integration Platform voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Neem nu contact op met ons en wij vertellen u graag meer!