• Stroomlijn alle processen met ABS Floral Software
 • Integreer met kwekers, verkopers en klanten

 • 24/7 ondersteuning van onze ervaren consultants

Axerrio Business Software.

De Axerrio ERP software is een totaaloplossing om al uw bedrijfsprocessen te automatiseren en is specifiek ontworpen voor bedrijven in de sierteelt branche.

De Axerrio software is gestandaardiseerd en biedt een integrale ondersteuning van uw bedrijfsprocessen, onderdelen als inkoop, verdelen, verkoop, logistiek en de financiën sluiten naadloos op elkaar aan. Dit zorgt voor een bedrijfsbrede ondersteuning van de processen en draagt bij om de efficiëntie te verbeteren en de foutmarge te verkleinen. De flexibiliteit in de inrichting van de software zorgt ervoor dat we deze perfect aan kunnen laten sluiten op uw bedrijfsprocessen, daarnaast schaalt onze software mee met uw bedrijf. Nieuwe functionaliteiten zijn op ieder moment toe te voegen, zo is voor iedere grootte organisatie de software kosten efficiënt in te zetten.

Onderstaand vindt u meer informatie over de diverse oplossingen die we bieden om de bedrijfsprocessen te ondersteunen, benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kan betekenen?

Verkoop.

Met Axerrio Business Software handelt u de verkoopprocessen snel af. We hebben binnen onze verkoopmodule vele mogelijkheden om uw verkoopprocessen efficient af te handelen, zodat uw verkopers minder met het invoeren van orders bezig hoeven te zijn en meer tijd overhouden om aandacht te besteden aan de klantrelatie.

Axerrio E-Commerce Webshop Sierteelt Software
VMP Seller Module

Met de VMP Seller Module kunt u uw voorraden direct beschikbaar stellen aan kopende partijen. Zodra uw voorraad door een afnemer aangekocht wordt, zal dit in uw ABS software direct resulteren in een klantorder met hierop direct de verdeling van de gekochte (deel)partij.

Floriday Seller Module

Met Floriday heeft u toegang tot een open en wereldwijde marktplaats voor de sierteelt. Via de software van Axerrio kunt u uw aanbod beschikbaar stellen op Floriday. Verkooporders worden ook vanuit Floriday automatisch beschikbaar in uw ABS software.

Floriday-Process-Axerrio-ERP

Florecom EOS/EDI Seller Module

Binnen de ABS verkoopmodule kunnen orders die u direct van uw klanten ontvangt automatisch geïmporteerd worden als deze verstuurd worden in de Florecom of EDI berichten standaarden. Informeer bij uw afnemers of zij deze standaarden ondersteunen.

Webshop

Met de Axerrio Webshop kunnen klanten op aanbod zoeken, sorteren en filteren, orders inzien, direct kopen en bestellen. Doordat de shop volledig geïntegreerd is met de Axerrio Software kunt u naast het tonen van eigen voorraad, middels een VMP-koppeling voorraad van derden tonen. Alle orders zullen vervolgens geheel automatisch beschikbaar gemaakt worden in ABS.
Voor meer informatie over onze webshop oplossingen klik hier.

POS Software

Binnen ABS is er voor de Cash&Carry en lijnrijders, POS software ontwikkeld. Binnen deze oplossing kan een klant direct de gewenste producten op laten nemen in een klantorder d.m.v. barcode scans. Vervolgens is er de mogelijkheid om via credietinstellingen, verschillend per klant, een klant direct af te laten rekenen of op rekening te laten betalen.

Quote Module

Met de Quote Module is het mogelijk om samengestelde artikelen (boeketten) aan te bieden aan klanten voor een specifieke prijsperiode. Zo kunt u op basis van de verwachte inkoopprijzen voor verschillende artikelen, vooraf een gemonsterd boeket creëren en calculeren. Bij het accepteren van een aanbieding wordt de informatie vanuit de offerte module automatisch meegenomen in de verkooporders en het produtieproces.

Inkoop.

Ondersteun uw inkopers door de inkoopbehoefte overzichtelijk in beeld te hebben, zo is een snelle verdeling van uw verkoop- en/of productieorders mogelijk te maken. Door gebruik te maken van de diverse oplossingen in onze software is de inkoop beter te stroomlijnen en kunnen diverse processen geautomatiseerd worden.

Royal FloraHolland Clock Sales
VMP Filter Management

Met VMP Filter Management kan een filtering gemaakt worden (door bv. de inkoopleider), welk VMP-aanbod voor uw inkopers beschikbaar is van iedere aangesloten leverancier. Door deze voorselectie te maken, zorgt u ervoor dat inkopers de juiste producten, bij de juiste leverancier bestellen, en heeft u volledige controle over uw inkoop.

Axerrio Business Solutions - ERP Software

VMP Buyer Module

In uw ABS software kunnen partijen die aangeboden worden door uw leveranciers direct beschikbaar gemaakt worden via de VMP Buyer Module. De partijen zijn zichtbaar voor uw inkopers en d.m.v. een verdeling op een klantorder of productieorder, kunnen deze direct ingekocht worden. Dit maakt het bestelproces voor uw inkopers makkelijker en zorgt voor een snellere invulling van uw inkoopbehoefte.

Floriday Buyer Module

Net als bij het inkopen van aanbod via VMP, kunt u ook het beschikbare aanbod van Floriday in uw ABS software zichtbaar maken. Inkopers kunnen zo dus ook vanaf Floriday gemakkelijk inkopen zonder hiervoor naar een extern platform te hoeven gaan.

Floriday-Process-Axerrio-ERP

Florecom EOS Buyer Module

Werken uw leveranciers graag met inkooporders die zij direct in hun software in kunnen lezen? Vanuit uw ABS software kunt u inkooporders versturen volgens de berichtenstandaard van Florecom. Hiermee maakt u het werk voor uw leverancier makkelijker en verbeterd u de relatie.

Vendor Portal

Heeft u leveranciers waar u graag op een dynamische manier mee wilt samenwerken? Dat kan via onze vendor portal, dit is een webportaal waar u uw leveranciers toegang tot kunt geven. In dit portaal kunt u uw inkooporders direct naar uw leveranciers sturen, zij hebben vervolgens de mogelijkheid om deze te accorderen of (prijs)wijzigingen voor te stellen. U krijgt alle reacties direct te zien en kunt deze afhandelen in uw ABS software.

Productie.

Krijg meer controle en inzage over de productieprocessen, planningen en kosten met de oplossingen in de Axerrio Business Software. Zet de juiste hoeveelheid mensen in voor de benodigde productie, analyseer de data en vergroot de efficientie in uw bedrijf.

Floriday Flowers
Productie Planning Management (PPM)

Met PPM kunt u voor de productie een planning per baan/lijn maken voor uw productieorders. Op basis van data zal een prognose gemaakt worden van de benodigde tijd en het aantal medewerkers benodigt per productieorder.

 

Doordat er geregistreerd word met welk aantal medewerkers de productie gedraaid wordt en welke tijd er werkelijk voor de productie benodigt is, krijgt u een exact beeld van de daadwerkelijke productietijd vs. de ingeplande tijd.

Met de gegevens verzameld vanuit PPM kunt u uw volgende productieorders telkens weer beter inplannen en de kosten scherper calculeren.

Productie Infoscreens

De Production Infoscreens zijn ontwikkeld om de actuele gegevens uit uw Axerrio software op een dynamische manier te tonen op schermen binnen uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld bij uw logistieke afdeling met nog te versturen of nog binnen te komen zendingen. Het grote voordeel van Axerrio Infoscreens is dat gegevens begrijpelijk getoond worden en dat deze constant ververst wordt.

Welke gegevens worden weergegeven op de Infoscreens?
Dat bepaalt u natuurlijk geheel zelf doordat ze per locatie, afdeling en scherm naar eigen wens in te stellen zijn.

Logistiek.

De logistiek van uw bedrijf is lastig, met gebruik van de juiste slimme oplossingen heeft u altijd in beeld welke producten zijn binnengekomen, of juist zijn vertrokken. Maak de logistieke processen makkelijker en sneller, voorkom fouten en houdt meer overzicht over uw bedrijfsvoering.

Warehouse Management App

De Axerrio Warehouse Management App is een product om het logistieke proces te ondersteunen, gemaakt voor Android handheld apparaten. Met deze oplossing kunt u bijvoorbeeld:

 • Een hele kar binnenmelden met één scan (tijdswinst!)
 • Geleverde producten op locaties scannen (waardoor deze verder in het proces makkelijk vindbaar zijn)
 • Overzichten opvragen op welke locaties bepaalde producten staan
 • Checken van voorraad aantallen
 • D.m.v. orderpicks zorgen dat producten verzameld worden voor productie of verzending

De Warehouse Management App staat binnen ABS o.a. met het ‘Pick Order’ onderdeel in verbinding. Hierdoor heeft uw logistiek manager het gehele logistieke proces overzichtelijk in beeld.

Axerrio-WarehouseApp

EAB

Als u producten wilt verkopen via Royal FloraHolland klok(voor)verkoop of connect, moet er een EAB (electronische aanvoerbrief) verstuurd worden. Dit kan vanuit de ABS software, op basis van de geregistreerde uitgaande zendingen zal ABS automatisch de juiste gegevens uit het systeem verwerken in een EAB. Hierdoor is het apart opmaken van EAB’s verleden tijd.

E-CertNL

De E-CertNL module genereert automatische de juiste certificaten bij uw zending. Dit bespaart veel tijd en voorkomt fouten in de uitvoerdocumenten. De E-CertNL module controleert de volgende zaken:

 • De eisen waaraan voldaan moet zijn om het certificaat te kunnen afgeven.
 • De zekerheden waarmee aangetoond wordt dat een eis is gedekt (landverklaringen, kwaliteitssystemen, inspecties).
 • Het model van het af te geven document.

Naast specifieke zendingen kunnen ook voor gehele voorraadpartijen keuringen aangevraagd worden.

Financieel.

Met ABS regelt u al uw financiële zaken, of het nu gaat om het factureren of de betalingen- en debiteurenadministratie, alles is inbegrepen. Koppel daarnaast uw boekhoudpakket voor een volledige integratie met uw grootboekrekeningen.

FloraHolland Invoice Control

De controle van grote inkoopfacturen op de financiële afdeling zorgen vaak voor veel handmatig werk. Als u veel inkoop via Royal FloraHolland doet, heeft u beslist een grote klus aan het controleren van de klok en connect facturen. Binnen ABS is er een mogelijkheid om de facturen van Royal FloraHolland automatisch in de software te laten en te controleren ten opzichte van de binnengekomen partijen in het systeem. De inkoopfactuurcontrole heeft zelfs een intelligent algorythme waardoor grote hoeveelheden factuurregels automatisch aan de bijbehorende inkoopfactuurregel gematcht worden. Dit maakt het werk voor uw financiële medewerkers aanzienlijk makkelijker.

Elvy Invoice Control

Ook voor het controleren van inkoopfacturen die niet vanuit Royal FloraHolland komen hebben biedt Axerrio een oplossing. In de ABS software is namelijk een koppeling mogelijk met de software van Elvy. Deze software kan uw binnengekomen inkoopfacturen in bijvoorbeeld PDF formaat inlezen. De koppeling met Axerrio maakt het mogelijk om ook deze facturen beschikbaar te krijgen in ABS, zodat deze gecontroleerd kunnen worden tegen de binnengekomen partijen.

Stamgegevens.

Het is cruciaal dat u werkt met de juiste data. Met de uitgebreide mogelijkheden in ABS kunt u handmatig of automatisch uw stamgegevens invoeren, bewerken en synchroniseren. Hierdoor zijn altijd de correcte gegevens beschikbaar binnen de Axerrio software.

Axerrio Smart Data Power BI oplossing sierteelt
Floricode Data Sync

De adresgegevens van uw leverancier zijn gewijzigd, er zijn fust prijswijzigingen, een nieuw VBN artikel is beschikbaar gekomen? Al deze zaken betekenen dat uw systeem geüpdate moet worden, maar hoe gaat u dit het snelste doen?

Door middel van Axerrio Data Sync is dit niet langer nodig deze aanpassingen handmatig te verwerken. Wat dit product doet is eigenlijk simpel: het synchroniseert constant gegevens van instanties met de gegevens in uw Axerrio software. Dit gebeurt automatisch zonder dat u hier omkijken naar hebt.

Beschikbare connectoren zijn o.a.:

 • Floricode VBN Articles
 • Floricode Suppliers
 • Floricode Packings
 • Stratech Shipment
Data Warehouse

De Axerrio Business Intelligence (BI) oplossing maakt gebruik van het speciaal ontwikkelde Axerrio Data Warehouse. Binnen het Data Warehouse zijn de gegevens, welke ontstaan zijn in ABS, geoptimaliseerd voor analyses. We hebben hiervoor een datastructuur ontwikkeld waarbinnen allerlei feiten (omzet, kosten, eenheden etc.) geanalyseerd kunnen worden tegen verschillende dimensies (tijd, klant, leverancier, geografisch, product etc.). De gegevens van verschillende Business Units (zoals inkoop, verkoop, productie, transport etc.), zijn beschikbaar en aan elkaar gerelateerd. Dit betekent dat u met behulp van een BI tool naar keuze bijvoorbeeld de performance van verschillende Business Units afzonderlijk, maar ook gecombineerd kunt analyseren. U kunt de data op globaal niveau bekijken maar ook zeer gedetailleerd.
Dit geeft antwoord op vragen als:

 • Met welke producten van welke kweker verdien ik het meest?
 • Wat was de omzet/winst per klant afgelopen april en het jaar ervoor?
 • Op welke producten krijgen we de meeste claims, van welke kweker/verkoper/inpakker?

Onze consultants kunnen u adviseren voor welke managementvraagstukken en met welke BI tools u het Data Warehouse het beste in kunt zetten voor uw bedrijf.

Meer informatie.

Benieuwd naar alle mogelijkheden binnen ABS en de producten van Axerrio?
Neem nu contact op met ons en wij vertellen u graag meer!

Axerrio-support

Bekijk onze overige oplossingen.

We hebben een uitgebreid aanbod!