Nieuws

Nieuws.

Bergen op Zoom, Nederland (29 Januari 2024)

Komet Sales en Axerrio zijn gefuseerd. Met deze samenwerking combineren ze de expertise en ervaring van beide organisaties op het gebied van IT in de sierteeltindustrie. Hierdoor zijn ze in staat om sneller te groeien en hun softwareproducten sneller te ontwikkelen. Bovendien zullen ze hun e-commerce netwerken integreren zodat er een aanbodnetwerk ontstaat dat Nederland, Europa en Noord- en Zuid-Amerika verbindt.

Komet Sales ("Komet"), de toonaangevende softwareleverancier voor de sierteeltindustrie in Noord- en Zuid-Amerika, is verheugd de fusie aan te kondigen met Axerrio, een toonaangevende softwareleverancier voor de sierteeltindustrie in Nederland en Europa. De fusie brengt de klanten van beide bedrijven nieuwe waarde door de toegang tot nieuwe functionaliteit te vergroten en door de klanten van de bedrijven in staat te stellen een uitgebreid netwerk van kopers en verkopers te bereiken via de e-commerce netwerken van Komet en Axerrio. Het huidige team van Axerrio zal leiding blijven geven aan de groeistrategie van Axerrio.

Axerrio, hoofdkantoor in Bergen op Zoom, Nederland, is uitgegroeid tot een van de grootste softwareleveranciers aan sierteeltbedrijven in Nederland en Europa. De oplossingen en het team van Axerrio brengen een diepgaande expertise voor het aansturen van e-commerce en inkoopbeheer in de Nederlandse veiling- en privékanalen. Bovendien is de oplossing van Axerrio sterk in het aansturen van productie en de integratie met retail systemen voor een naadloze verkoop en productie van boeketten en plantarrangementen. Na de fusie werken de bedrijven aan een naadloze integratie tussen Axerrio en de Komet-oplossingen.

Naast het e-commerce platform omvat de Komet bedrijvenfamilie de volgende onderdelen: UNOSOF, de vooraanstaande softwareleverancier voor bloemenkwekers in Zuid-Amerika; Floral Computer Systems (FCS) SmartSystem, de meest gebruikte oplossing voor bloemengroothandel in de VS; en Komet Sales, het toonaangevende ERP-systeem voor bloemenimporteurs en grootschalige groothandel. Deze oplossingen, samen met Axerrio, vormen een reeks producten die bedoeld zijn om leveranciers naadloos te verbinden met hun klanten in de hele toeleveringsketen van bloemen en planten. Ze helpen telers hun producten aan beide zijden van de Atlantische Oceaan te vermarkten en stellen importeurs en groothandel bedrijven in staat om producten van een breder scala aan leveranciers te betrekken, terwijl ze tegelijkertijd operationele efficiëntie en een verbeterde verkoopsnelheid bereiken. Deze combinatie sluit perfect aan bij de toewijding van Axerrio en Komet om innovatieve en uitgebreide oplossingen aan hun klanten te bieden. Bovendien hebben veel klanten die Komet, UNOSOF of FCS gebruiken, al zakelijke relaties met de klanten van Axerrio, wat onmiddellijke mogelijkheden biedt voor synergie en nieuwe functionaliteit.

"Onze visie is om software te leveren waarmee sierteelt bedrijven naadloos hun activiteiten kunnen beheren, hun omzet kunnen laten groeien en hun marge kunnen verbeteren", zegt Chris Beals, CEO van Komet Sales. "Met de toevoeging van Axerrio aan onze familie van bedrijven, brengen we een geweldig team en diepgaande softwaremogelijkheden voor Nederlandse en Europese organisaties met expertise in retail, productie en geïntegreerde e-commerce aan boord. Bovendien zal het verreikende e-commerce netwerk tussen de bedrijven klanten in staat stellen gemakkelijker te verkopen aan nieuwe kopers en regio’s.”

Bestaande klanten van zowel Komet Sales als Axerrio kunnen rekenen op een naadloze overgang en ondersteuning. De integratie van de expertise en technologieën van Axerrio, met name op het gebied van de productie van boeketten en plantenarrangementen voor de retail, zal de waarde en mogelijkheden van de producten van Komet verder vergroten.

"We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Komet om nog betere oplossingen te leveren aan onze huidige en toekomstige klanten", zegt Nardi Rens, CEO en medeoprichter van Axerrio. "Samen zullen we in staat zijn om nog uitgebreidere en innovatievere producten en diensten te bieden om onze klanten te helpen in hun dagelijkse operatie en groei ambities." Nardi blijft de CEO van het groeiend Axerrio team in Nederland en Europa.

Komet en Axerrio hebben ambitieuze plannen om snel te werken aan de integratie van Amerikaanse en Europese productclassificatie en systemen om cross-selling tussen klanten te verbeteren. Klanten kunnen met deze ontwikkelingen en verbeterde functionaliteit anticiperen op de voortdurend veranderende sierteeltindustrie.

Voor mediavragen kunt u contact opnemen met Elena Mejia op elena@kometsales.com (Engelstalig).

Over Komet:

Komet is het moederbedrijf van Komet Sales, UNOSOF en FCS, de toonaangevende leveranciers van softwareoplossingen voor respectievelijk bloemenimporteurs, producenten en groothandel in de Amerikaanse sierteeltindustrie. Komet beheert ook het K2K Floral e-commerce platform, het toonaangevende B2B e-commerce netwerk in Noord- en Zuid-Amerika. De klanten van Komet zijn gezamenlijk de drijvende kracht achter de sierteeltindustrie in Noord- en Zuid-Amerika en vertegenwoordigen enkele van de grootste bedrijven in de sector. Met hun software-oplossingen hebben Komet en haar dochterondernemingen een gezamenlijke visie om hun klanten te helpen hun activiteiten te stroomlijnen, de omzet te laten groeien en de marges te verbeteren.

Over Axerrio:

Sinds 1995 heeft Axerrio de Axerrio Business Software (ABS) succesvol geïmplementeerd bij meer dan 90 bedrijven. Op dit moment is de software een dagelijks handels- en procesaansturing instrument voor meer dan 1000 professionals in de sierteeltindustrie en duizenden van hun klanten via de Axerrio e-commerce oplossing. Axerrio biedt een uitgebreide bedrijfsoplossing die ERP software, ICT infrastructuur, gebruiker- en procesondersteuning en onderhoud omvat.

Contactpersoon voor de pers:

Elena Mejia
Marketing Coordinator
Komet Sales
elena@kometsales.com
+1 (786) 772-3375

Axerrio News
Meer informatie?

Meer weten over Axerrio?